Ιωάννα Οικονομοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφόλόγος MMedSci

Είναι απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο» από το τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το θέμα της μεταπτυχιακής της διατριβής ήταν οι παράμετροι ποιότητας ζωής στην εγκυμοσύνη και η επίδρασή τους στον κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικών νοσημάτων στα παιδιά και τους εφήβους. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Παιδιατρική Διατροφή από το Monash University. Η ερευνητική εργασία της στον τομέα της Χημείας Τροφίμων, με θέμα την επίδραση των διαφορετικών τρόπων μαγειρέματος στην διατροφική αξία των τροφίμων, δημοσιεύτηκε στο Food Chemistry το 2019.  Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης έχει εργαστεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας αντιμετωπίζοντας πληθώρα κλινικών περιστατικών. Έχει αποκτήσει σημαντική εργασιακή εμπειρία στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής καθώς έχει εργαστεί ως Nutrition advisor στην εταιρεία Solgar. Τέλος, διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στη διαχείριση και υποστήριξη ενήλικων και παιδιών με ποικίλα κλινικά περιστατικά όπως παχυσαρκία, διαβήτης και διαταραχές διατροφικής συμπεριφοράς.